Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2009

ΣΟΚ!!!




Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στη Γερμανία ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό. Μάλιστα, πρόκειται κυρίως για νέους ανθρώπους. Πάντως, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), πολλοί από αυτούς δεν το κάνουν από ανάγκη αλλά από πεποίθηση.

Το βράδυ, όταν θεωρούν πως δεν τους βλέπει κάποιος, αρχίζει η περιπέτεια για τον Ρασόλ Εραμούνι και τον Γιοργκ Μπέργκστετ. Εφοδιασμένοι με ψάθινα καλάθια και φακούς ψάχνουν στα κοντέινερ, εκεί που τα σούπερ μάρκετ πετάνε τα σκουπίδια τους. Ψάχνουν και βρίσκουν τρόφιμα που είναι ακόμα φρέσκα: μπανάνες, μήλα, ψωμί του τοστ, σοκολάτες, γλυκά, ακόμα και λουλούδια.

Μερικά τρόφιμα έχουν μόλις λήξει ή σε άλλα είναι λίγο στραπατσαρισμένη η συσκευασία. Στην αργκό των νεαρών αυτών οι συγκεκριμένες νυχτερινές εξορμήσεις αποκαλούνται σε ελεύθερη απόδοση «πάμε κοντέινερ;». Ο Ρασόλ έχει ένα λόγο παραπάνω: επιμένει πως στην πατρίδα του, τη Συρία, δεν πετάνε τίποτα. Πάντως, ο λόγος που ο ίδιος μαζεύει τα τρόφιμα από τα σκουπίδια είναι, όπως είπε, οικονομικός.
«Απ’ αυτές τις μπανάνες, συμπλήρωσε, μόνο μία δεν ήταν καλή κι αμέσως τις πετάνε όλες μαζί. Το ίδιο και με το πακέτο με τα μήλα. Μένω στην Κολωνία, στο προάστιο Νίπες. Κάθε μέρα υπάρχει εκεί μια λαϊκή αγορά μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Όταν κλείνει, πετάγονται πολλά. Πολλοί φτωχοί άνθρωποι μπορούν να ζήσουν από αυτά. Όταν βρίσκω στο δρόμο ένα σεντ το παίρνω. Γιατί όταν βρω ένα κομμάτι ψωμί να μην κάνω το ίδιο;».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «ΝΒ», ο Ρασόλ είναι 28 χρόνων, άνεργος και χρειάζεται τα τρόφιμα αυτά, ώστε να μπορέσει να ζήσει, τόσο ο ίδιος όσο και τα άλλα μέλη της οικογένειάς του. Γι’ αυτό και δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα το γεγονός πως στη Γερμανία το να παίρνει κάποιος τρόφιμα από κάδους σκουπιδιών θεωρείται κλοπή.

ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΑΠΟ ΜΟΔΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΒΑΣΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ...ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΦΑΜΕ...
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 36% ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΕΙ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΏΧΕΙΑΣ..."

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: